Tréner Mourinho vedie so svojimi zverencami vojnu v médiach

23.01.2012 Celý región

MADRID 23. januára (WEBNOVINY) - Tréner španielskeho futbalového klub Real Madrid José Mourinho obvinil niektorých svojich zverencov zo zrady a tvrdí, že no bodli do chrbta.

Portugalský kouč si myslí, že hráči "bieleho baletu" sa snažia vyvinúť na neho nátlak prostredníctvom médií. "Zabili ste ma v mix zóne," cituje denník Marca slová Josého Mourinha do svojich radov narážajúce na fakt, že tí ho v rozhovoroch so zástupcami médií vôbec nešetrili a kriticky sa vyjadrovali na jeho adresu. "Samozrejme, vy, Španieli, ste majstri sveta a vaši priatelia v médiách vás ochránia," pokračoval bývalý kormidelník FC Porto, FC Chelsea a Interu Miláno.

Konflikt medzi hráčmi a Mourinhom nabral na obrátkach po minulotýždňovej prehre Realu Madrid v prvom štvrťfinálovom zápase Copa del Rey s FC Barcelona (1:2). Mourinho obvinil obrancu Sergia Ramosa, že nepokryl dôsledne stopéra súpera Carlesa Puyola a dovolil mu skórovať. Denník Marca dokonca priniesol prepis rozhovoru medzi portugalským trénerom a Ramosom: "Ramos: Rozhodli sme sa s Pepem, že si vymeníme pozície. Mourinho: Takže sa snažíš stať sa trénerom? Ramos: Nie, ale niekedy konáte na ihrisku inštinktívne a vymeníte si pozíciu. Vy ste nikdy neboli profesionálnym hráčom, takže neviete, že sa stávajú aj takéto situácie."

V nedeľňajšom zápase dohrávaného 1. kola Primera División 2011/2012 síce Real Madrid zvíťazil nad Athleticom Bilbao jednoznačne 4:1 a na čele poradia má päťbodový náskok pred FC Barcelona, fanúšikovia "bieleho baletu" však dávali najavo svoju nespokojnosť s výrokmi Josého Mourinha hlasným piskotom. "Nie je to pre mňa problém. Nestalo sa mi to v Porte, Chelsea ani Interi Miláno, všetko je však raz prvýkrát. V Madride už pískali aj na Zinedina Zidana či Cristiana Ronalda, prečo by si teda nezapískali aj na moju adresu? Na kritiku sa pokúsim odpovedať svojou prácou. V Chelsea by ma to trápilo, ale v meste, kde pískajú na najlepších, im na to nepoviem nič," reagoval svojím typicky svojským spôsobom Mourinho a zakončil: "Marcu nečítam a už vôbec nie v deň zápasu."
 

Vyberte región